Anivatzari

10è ANIVATZARI

El Casal Popular Atzari ha fet 10 anys i ho ha celebrat amb una festa grossa, tal com correspon al número rodó. De fet, els actes de celebració no s’esgoten amb el que vam veure el passat dissabte 14 de maig i se’ns anuncien nous esdeveniments per donar relleu a l’efemèride.

L’Atzari, el “Casal” com l’anomenen alguns dels propers amb la familiaritat i la sensació que realment té d’alguna cosa d’única, és una institució que de seguida es va fer un lloc en la vida social de Vilassar de Mar. El poble compta amb una bona tradició associativa i de gent amb empenta i ganes de bellugar coses. Però molt sovint les infraestructures i els equipaments són una dificultat per poder engegar i mantenir iniciatives de tot tipus que necessiten un espai on situar-se.

L’Atzari, amb la seva sala àmplia, amb la seva barra de bar, amb les seves sales petites complementàries ha impulsat  i hostatjat iniciatives de molts tipus: polítiques , de serveis socials, de joventut, de foment de la cooperació, d’oci… Un espai, que no ha renegat de la seva condició d”alternatiu”, en el sentit que ha establert un lligam especial amb algunes de les activitats que volen oposar-se a aquest sistema econòmic, educatiu, alimentari, social, ecològic, que necessita tantes transformacions. El Casal, però, té una vocació transversal, d’obertura a tota la població, amable per a tothom…. 

L’equip conductor de l’Atzari el dia de la celebració

Una organització assembleària i cooperativa ha demostrat la seva eficàcia a l’hora de gestionar espais de participació. Avui en dia compta amb una setantena de socis i les seves quotes són les que cobreixen les despeses de lloguer o manteniment del recinte. 

10 anys són molts i pocs a la vegada. Molts, perquè aquest tipus d’iniciatives de vegades són relativament fàcils d’iniciar però el que són és molt difícils de mantenir. Pocs, perquè el temps passa volant i els canvis que voldríem operar en la societat i en el poble són lents i costosos.

LAtzari, seu de múltiples activitats

Dissabte, a can Bisa , amb el solet i la calorada que aquesta primavera estiuenca ens està ja oferint, van ser molts els qui van passar a donar un cop de mà i a gaudir dels actes que s’havien programat. Des de l’estona de jocs per als infants, les activitats de circ que van deixar molt amb la boca oberta o l’arrossada popular que va permetre la confraternització de tots aquests que formen ja una gran família. La festa en aquest poble tan musical no podia acabar sense un esplèndid concert. 

Arrossada popular per celebrar el 10è Anivatzari

Voldríem un futur per a l’Atzari de creixement, d’ampliació, d’obertura i d’importància. Res no és fàcil quan es pretenen objectius de valor. El que és una garantia per als temps que vindran és l’equip que hi ha al darrera, jove, amb empenta i amb criteri.

Tot l’agraïment a  l’Atzari i que per molts anys!

Júlia Suriol i Luard Silvestre ens parlen de l’origen i el funcionament de l’Atzari:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *