40 anys de la Bressoleta

Sota el lema d'”En fem 40, 40 anys creixent amb els infants de Vilassar de Mar” la Bressoleta ha celebrat el seu aniversari. En la celebració hem volgut que participés tothom que en algun moment ha tingut un lligam amb l’escola, des dels infants (principals protagonistes) el personal educatiu present i passat, i representants polítics, tots ells han fet possible el projecte engegat fa tants anys per un grup de mestres amb empenta i ganes, moltes ganes, de treballar pels infants.

El mes de maig es va fer una entrevista a Vilassar Ràdio amb Anna Buch i Montse Tolrà (directora actual i ex directora de les darreres dècades, respectivament), on van explicar des d’anècdotes i situacions quotidianes fins a l’evolució que ha experimentat l’escola en els darrers 40 anys, fruit dels canvis de la societat, de la innovació i dels replantejaments pedagògics i els reptes de futur i de model d’escola.

També es va fer una exposició a la Biblioteca Ernest Lluch, on vam trobar la història de La Bressoleta: des de l’evolució i canvi d’edificis, d’estances, materials…, equips educatius, cartelleria, samarretes… fins a l’explicació dels projectes de l’escola amb el seu entorn més proper, el poble. Com a escola municipal creiem fermament en el vincle escola-poble per treballar l’entorn més proper i l’arrelament i per això participem en projectes com “Cuidem els vincles” (trobades intergeneracionals amb els avis del Pairal), “vincles 0-18” (projectes conjunts des de l’escola bressol fins a l’escola d’adults) i l’apropament i coneixença a les tradicions i entitats del poble (Firobi, Aval, Ssstrèpis)

La cirereta del pastís: una festa on van participar pares, mares, infants, mestres i representants polítics.

Allà hi érem gairebé totes: les que ja gaudeixen d’un merescut descans després de tants anys dedicats a acompanyar als infants en l’aventura de créixer i les que hi som ara, les que portem la torxa d’un projecte que es va iniciar el 1981, que no ha parat de créixer i que ens esforcem en millorar per passar als que vindran rere nostre.

Per molts anys, Bressoleta!!

Per molts anys més acompanyant als infants de Vilassar de Mar.

Text : Marta Rabasa – Esther Viñals

Fotos: La Bressoleta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.