Viatge per la maternitat. Exposició Núria Tamboleo

"Aquesta exposició és la documentació de la meva experiència com a mare. La cerca, l'embaràs i el primer any de vida de la meva petita Lola.
No és el resultat que jo esperava en un inici, la maternitat tampoc ho és.
No és una exposició de fotografies tècnicament ben fetes, la maternitat tampoc està sempre ben feta.
Són imatges quotidianes i emocionals, la representació més fidel possible a la meva realitat, encara que no estan tots els temes sobre la taula.
Desitjo que us obriu al viatge, que el gaudiu, que us digui alguna cosa." (Núria Tamboleo)

La maternitat és un fet universal i alhora individual i íntim. Aquesta dualitat la converteix en una experiència que ens interpel·la i sacseja amb força a tots, dones i homes. No en va, tots som fruit d’un episodi de maternitat; que és, afegeix la Núria, una vivència pròpia de la sexualitat femenina.

Foto: Martí Casares

Hi ha moltes maneres de viure la maternitat: la Núria ens explica la seva amb sinceritat, sense tabús, la transformació del seu cos, l’aparició dels sentiments contraposats, les dificultats i contratemps fisiològics, les felicitats i els dubtes, les cures més pesades i les que són més gratificants, l’acompanyament per part de la parella…

Foto: Núria Tamboleo

La Núria ha volgut documentar aquest procés i compartir-nos-el i exposa una selecció de les fotografies que ella, amb l’ajuda del seu company, ha anat realitzant des de l’anunci de l’arribada de la Lola, l’altra gran protagonista de l’exposició. N’ha fet una tria acurada, ordenada més o menys cronològicament, i l’ha acompanyat amb textos que ella mateixa ha escrit per donar suport a les imatges.

La Núria és mestra i és aficionada a la fotografia. Per tant, s’explica bé quan escriu i transmet molt quan retrata. Us podeu aturar davant de cada una de les imatges i somriure per l’evolució del seu cos, “que és vox populi”, o deixar-vos captivar per la simbiosi que ja fa mesos que ha establert amb la Lola. 

Res de nou, diríeu, però que fantàstic!

Text: Martí Casares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.