“Vilassar de noir”, cita amb la novel·la policíaca

Vilassar de Mar, negre de nou

“Cap a migdia, van expulsar-me del camió carregat de palla. M’hi havia enfilat la nit abans, prop de la frontera, i vaig adormir-me tan aviat com em vaig trobar sota la lona. Després de les tres setmanes que havia passat a Tia Juana tenia molta son, i encara dormia quan van aturar el vehicle en un costat de la carretera per tal que el motor es refredés. Van veure un peu que sortia cap a fora i van estirar-me cap a fora…” James Mc.Cain: “El carter sempre truca dues vegades”

La novel·la policíaca és un gènere que fa temps que té predicament a casa nostra, d’on han sortit grans autors com Manuel de Pedrolo, Vázquez Montalbán, Jaume Cabré, Andreu Martín, Ferran Torrent… Vilassar de Mar va iniciar fa uns anys la celebració d’un Festival que ara retorna al poble, el Vilassar de Noir. Un Festival que es va consolidant amb els anys i encara més amb la incorporació del premi que du el nom del Festival i que n’és un element animador.

El cap de setmana del 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre un programa extens es desenvoluparà especialment a la sala Roser Carrau i presentarà nombrosos debats entre afeccionats i professionals del gènere: autors, crítics, periodistes, directors, guionistes… . L’objectiu dels organitzadors, entre els quals es compten Damià del Clot, actual alcalde de Vilassar de Mar i escriptor, i Marc Moreno, també escriptor i l’editor de Llibres del Delicte, és crear un punt de trobada entre amants del gènere i ser un nucli promotor del fet literari i cultural al poble.

“Aquest cap de setmana, Vilassar de Mar serà el referent de la literatura negra en català”

Damià del Clot

Per col·laborar amb aquest esdeveniment hem entrevistat Damià del Clot i us oferim, a més, un text de la nostra col·laboradora Anna Narciso sobre la història de la novel·la negra a Catalunya. (vegeu aquí)

Damià del Clot ens explica els orígens del Festival, inspirat en el que es realitzava en el poble veí de Tiana. Ens parla també de les dificultats de compaginar la vida d’escriptor amb la seva intensa dedicació a la política i, encara, com a bon afeccionat i coneixedor del gènere, ens comenta aspectes del “boom” de què gaudeix en les últimes dècades. No deixeu d’escoltar les seves opinions sobre la situació de la novel·la negra al nostre país, de la quantitat i qualitat de novel·les policíaques llegides i escrites per dones i de  l’interès que ha despertat en sectors de lectors i també d’escriptors juvenils. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *