26è festival de titelles Firobi

més de 19 espectacles repartits per les places i carrer del poble

Fa una pila d’anys, cap al 1977 es va crear a Vilassar de Mar el Firobi. Un grup organitzat per mares del poble amb ganes de promoure les activitats infantils, ja que en aquella època poca cosa hi havia.

El festival de titelles va sorgir després de la realització de diferents actes per part del Firobi com el Caga Tió, la Cavalcada de Reis, el Carnestoltes, i molts altres actes i festes populars. Amb aquesta idea arribem fins al 2022, en què el Festival de Titelles Firobi ja celebra la seva 26a edició.

Tot això ha estat capitanejat durant tots aquest anys per la Margarita Ors que just aquest any ha fet un pas al costat per a poder donar saba nova al Festival i així assegurar la seva continuïtat amb un grup de mares i pares molt engrescats.

Durant el Firobi d’enguany podrem gaudir de més de 19 espectacles repartits per les places i carrer del poble. Només 3 representacions seran de pagament i es faran a la Sala Roser Carrau, per cert, si els nens i nenes porten titelles també seran gratuïts per ells/es.

Com a punts destacats, en Quimitus (actor de Com si fos ahir a TV3 i veí de Vilassar de Mar) farà el pregó el divendres a les 17:00 hores, a la Plaça del Círcol, i a continuació es celebrarà un cercavila amb Turruntas Band i l’espectacle Sortits dels Contes.

Dissabte és el dia fort. Fira d’artesans, Tallers de titelles a l’Ajuntament i espectacles a la Plaça del Círcol, Plaça Picasso, a la Biblioteca i a la sala Roser Carrau. Per als més grans hi ha programada La Celestina, un espectacle adult guanyador de varis premis.

L’últim dia es podran veure actuacions també a la Plaça del Círcol, Jardins de Can Bisa i a la Torre d’en Nadal per els més petits. Tot culminarà amb una gran cloenda que s’iniciarà a Can Bisa i acabarà a la Plaça del Círcol.

Podeu veure tota la informació del festival a la web: https://firobi.com

Text i fotos: Firobi

Us oferim l’entrevista que hem realitzat amb membres de l’equip organitzador d’aquesta edició del Firobi.

"Hi havia una vegada un grup de persones a Vilassar de Mar, ja fa moooolt de temps, cap el desembre de 1977 que van crear el FIROBI...."  Llegiu aquí el text que l'Aula d'Extensió Universitària de VdM va dedicar al Firobi: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *