Cinema infantil de nou a Vilassar de Mar

A Vilassar hi ha dos col·lectius que han sorgit de la societat civil amb un objectiu compartit,  la promoció i la difusió de la cultura, i que són la Plataforma Cinema VdM i l’Associació Mirades. Cadascuna actua en un àmbit específic perquè la Plataforma vol impulsar concretament el cinema i Mirades té una visió mès àmplia centrada en totes les arts i manifestacions culturals, però ambdós grups han convergit ara a col.laborar en una iniciativa que recupera una antiga tradició del nostre poble: les projeccions de cinema infantil.

La Plataforma del cinema, integrada posteriorment en l’àmbit de l’Ateneu Vilassanès,  va iniciar les seves activitats ja fa uns anys per respondre a les dificultats amb què les projeccions cinematogràfiques es trobaven al nostre poble i que havien aturat una tradició que venia de lluny.  Des de fa més de cinc anys, amb l’aturada de la pandèmia per entremig, ha dut a terme una programació regular de cinema de qualitat en V.O. amb una projecció mensual a Can Bisa amb l’objectiu de denunciar la situació amb què es troben els equipaments culturals a Vilassar. També ha organitzat sessions de cinema a la fresca a l’estiu i ha col·laborat amb entitats com Òmnium Cultural o la Rierada.

L’associació Mirades va néixer l’any 2021 per donar impuls a la revista del mateix nom que havia aparegut al nostre poble i que tenia l’objectiu de mostrar el mosaic de cultures que el conformen i vol anar més enllà i ser un element que difongui les activitats que ja es realitzen i poder-ne impulsar-ne de noves. 

És per això que el propòsit de promoure una programació infantil s’adeia a les característiques i desitjos dels dos grups, que han decidit tirar-la endavant en col·laboració. En l’acord a què han arribat, la revista Mirades, tant en la seva edició en paper com en la versió digital a la seva pàgina web i les xarxes socials, promociona les activitats de la Plataforma i aquesta dona un suport econòmic a Mirades.

La programació infantil s’oferirà mensualment coincidint amb els dies de projecció de les pel·lícules per a adults i per a aquest trimestre els títols i dates previstos són els següents:

programació infantilprogramació d’adults
6 d’octubreZog i els doctors voladors (+ 4 curts)Belfast
20 de novembre Anem a caçar un ós (+ 3 curts) El repostero de Berlín
4 de desembrePippi i el senyor sense son En un muelle de Normandía

      i

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *