Joan Pradell. Escultures

Joan Pradell Grané (Vilassar de Mar 2001) és estudiant i artista. Després de superar el Batxillerat artístic, cursà un grau superior d’escultura. El 2020, amb la pandèmia, va decidir penjar vídeos d’esbossos d’escultures a les xarxes. Ja graduat, treballa d’ajudant d’escultor d’en Joan Artigas, artista de Vilassar de Dalt.

en Joan Pradell a Budapest davant d’una escultura pública

Avui en Joan ens diu:

A l’acabar el grau d’escultura em vaig adonar que l’art havia de ser estètic. Pots tenir la millor idea del món i expressar-la amb total sentit per a tu, però l’espectador moltes vegades l’entendrà d’una forma totalment diferent o no li atraurà ja que estàs utilitzant el teu propi llenguatge i l’espectador pot ser que no et conegui i no sàpiga en què estàs pensant en el moment de la creació. En canvi, si una obra és estètica serà molt més fàcil que arribi al públic i li interessi.

El significat que tu donis a una obra és irrellevant per al públic.

Per mi, l’art està en la interpretació única de cada espectador. A tothom li ressonarà una obra de manera diferent degut al seu context. Si no fas una obra atractiva, el públic no s’hi interessarà ni li provocarà una reflexió interessant. El significat que tu li donis és irrellevant per al públic. Tot i així, trobo necessari que l’artista posi significat i consciència en el que fa, o que, com a mínim, que expressi part dels seus pensaments i emocions: l’art i l’expressió son sanadores.

En resum, a poc a poc vull anar fent obres atractives i de lliure significat per al públic i que alhora m’ajudin a estar millor amb mi mateix.

Vegeu l’entrevista que li hem realitzat:

2 respostes a “Joan Pradell. Escultures

  1. Ho he trobat curt i intens o intens i curt. Expressa amb força claredat les idees rellevants de com assumeix el repte de la creació artística. A més que he llegit “..l’art i l’expressió són senadores…” m’ha fet pensar que Mirades també va per aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *