El Correllengua a Vilassar de Mar

Enllaç a l’article d’Isidor Marí “Que no s’aturi la llengua”

Un any més, el Correllengua s’atura a Vilassar de Mar per fer palesa la vitalitat de la llengua catalana com a eina de comunicació i cohesió social. Després d’un 2021 accidentat encara per la pandèmia de COVID-19, enguany es reprenen els actes en un any d’homenatge a Joan Fuster, data del centenari del naixement de l’escriptor de Sueca (la Ribera Baixa).

En aquesta ocasió, s’ha fet coincidir amb la Festa major d’hivern, per tal que la sensibilitat per la llengua i la cultura catalana arribi a tots els racons del poble, en un esdeveniment de festa i diversió que vol atreure a un nombrós veïnat mobilitzat als carrers. En aquest sentit, se celebrarà una doble jornada reivindicativa: el divendres 18 i el dissabte 19 de novembre.

El Correllengua començarà a la Biblioteca Municipal E. Lluch (carrer de Santa Eulàlia, 66), el divendres a les 18:30 hores, amb la lectura del Manifest del Correllengua i la xerrada «Joan Fuster: Els Països Catalans i la qüestió nacional», realitzada a càrrec de l’historiador terrassenc i director de l’Editorial TresiQuatre Jan Brugueras.

L’endemà dissabte, a partir de les 10 hores, es durà a terme un acte amb múltiples activitats a la plaça Josep Tarradellas. Al llarg del dia es podrà gaudir d’una exposició temàtica de la vida i obra de Joan Fuster, un trencaclosques dels Països Catalans pels més menuts i un punt d’informació sobre el projecte de donació de veu Commonvoice, el banc de veu lliure i gratuït més gran del món. Així mateix, el Correllengua finalitzarà amb un dinar popular configurat per un àpat de paella de verdures (preu: 10 euros) i el concert de cantautor Marcel Marimon.   

Fotos Correllengua anys anteriors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *